ALIŞ YERİ
ALIŞ YERİ MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ
DÖNÜŞ YERİ MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ

Seferihisar Araç Kiralama

İzmir Seferihisar merkeze 47 km uzaklıkta izmir adnan menderes havalimanına 65 km uzaklıktadır izmir havalimanı araç kiralama hizmeti veren Armoni Rent A Car Dan Kiraladınız araçla konforlu ve rahat bir bicimde ulaşım sağlaya bilirsiniz, tarihi zenginlikleri, masmavi denizi ve yemyeşil organik doğasıyla ilgi ve alaka görüyor. Tarihte kurulan 12 İyon kentinden biri olan Seferihisar’ın geçmişi MÖ 1,050’lere kadar uzanıyor. Çok sayıda medeniyetin izini ve tarihini taşıyan kent, kültür, tarih ve doğa meraklılarının beğenisini topluyor.
 
Tarihinin yanı sıra, Türkiye’nin ilk sakin şehri olan (Citta Slow) Seferihisar, zeytinlikleri, mis kokulu mandalina bahçeleriyle de görenleri etkiliyor. Kendine has leziz mutfağı, 49 km’lik sahil şeridi ve görülecek antik kentleriyle burası, turizm açısından her yıl kendini geliştiriyor. İzmir çevresinde gezilecek yerler arasındaki bu ilçede görülmesi gereken yerlerin bir listesini hazırladık.
resim yükle
Seferihisar’ın balıkçı köylerinden olan Sığacık, cana yakın insanlarıyla oldukça sevimli bir yer. Sahilde, limanı çevreleyen kalenin içine kurulan köyün daracık sokakları ve özgün mimarisi görülmeye değer. Burada, 1522’de Kanuni Sultan Süleyman’ın emriyle yaptırılan Sığacık Kalesi, görülecek yerler arasında bulunuyor. Balıkçı köyü ayrıca, dalış yapıp zıpkınla balık avlamak isteyenlerin ya da yatla koyları gezmek isteyen tatilcilerin ilgi gösterdikleri yerlerden.
Sığacık Pazarı, her pazar Sığacık Kaleiçi ve çevre sokaklarda kuruluyor. Halden hiçbir ürünün girmediği bu pazarda, tüm ürünler Seferihisar ve köylerinde üretim yapan üreticilere ait. Üreticiler pazarda, el emeği göz nuru çok sayıda ürün, kendi yetiştirdikleri her çeşit meyve ve sebzeyi aracısız satabiliyor. Haftasonu keyfi için Seferihisar’a gelenlerin mutlaka uğradığı pazarda, Ege otları en çok ilgi gören ürünler arasında.
Geç Osmanlı Dönemi yapılarından olan Seferihisar Ulu Camii, 1816’dan günümüze kadar gelen eserlerden. Geniş bir avlu içinde yer alan tek minareli bina, ahşap mahfil ve minbere sahip. 1996’da kapsamlı onarım gören bina günümüzde hizmet vermeye devam ediyor. Barok süslemelerin öne çıktığı caminin içi ziyaretçileri etkiliyor.
 
Seferihisar’ın kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla kurulan Kültür Müzesi, çok sayıda etnoğrafik esere sahip. Burayla, gelenlerin ilçe hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanırken, bir yandan da kaybolmaya yüz tutmuş değerler gün yüzüne çıkarılıyor. Arşiv görevi de gören bu yer sayesinde kenarda kalmış belgeler de ortaya çıkarak ilçenin ve bölgenin tarihi daha detaylı inceleniyor. Etnografya müzesi özelliği sayesinde günlük yaşamın somutlaştırıldığı sergilerde kıyafetler, eşyalar gibi çok sayıda obje de ziyaretçilere ulaşıyor.Seferihisar’a 5 km mesafede bulunan Teos Antik Kenti, bir yarımadaya kurulu liman kenti. MÖ 1,000 yılına dayanan tarihiyle deniz ticaretinde gelişen şehrin etkisi Nil Deltası’na kadar ulaşmış. Antik kentten günümüze ulaşan ve iyi korunmuş çok sayıda kalıntı bulunuyor. Akropol, antik tiyatro, kent surları, antik liman ve Anadolu’daki en büyük Dionysos Tapınağı görülebilecek eserler arasında bulunuyor.
 
Kurulan 12 İyon kentinden biri olan Lebedos Antik Kenti, döneminin en zayıf kentlerinden olarak biliniyor. Kral Kodros’un oğlu Andropompos tarafından kurulan şehrin çevresinde Kolophon ve Tlos gibi daha güçlü kentlerin varlığı nedeniyle gelişmesi pek mümkün olmayan yerlerden. Günümüze ulaşan pek fazla eser olmasa da, yarımadayı kuşatan sur kalıntıları ve doğal güzelliği nedeniyle burası, görülmeye değer noktalar arasında.
İzmir’e olan yakınlığıyla ziyaretçi sayısını daha da arttıran Akkum Plajı, Seferihisar’ın Sığacık mahallesinde bulunuyor. İzmir’in en güzel plajları arasında bulunan yer, masmavi berrak denizi ve yemyeşil doğasıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. Mavi bayraklı sahil, başta rüzgar sörfü olmak üzere birçok su sporuna oldukça uygun bir yapıya sahip.
 
Mavi ve yeşilin mükemmel bir uyum içinde olduğu Ekmeksiz Plajı, tertemiz deniziyle gelenlerin beğenisini kazanıyor. 2001’de mavi bayrak alan bu sahilde kamp ve piknik yerleri de oldukça güzel. Piknik alanlarını çevreleyen çam ormanları sayesinde serin olan bu yer, tatilciler için yaz aylarında daha da cazip hale geliyor. Seferihisar’da kalkan dolmuşlarla ulaşımın da rahat olduğu plaj, serin sularıyla gelenlere keyifli vakit geçirmeyi vaat ediyor.
 
İzmir’de gezilecek yerler arasında olan Seferihisar, kültürel birikimi, yeşil ve mavinin birbirine karıştığı muhteşem doğası ve upuzun sahil şeridiyle tatilcilerin beğenisini kazanıyor. Kültür ve deniz turizminin yanı sıra, çok sayıda meyve ve sebzenin taze olarak bulunabildiği ilçe, her yıl daha çok kişi tarafından ziyaret ediliyor.
 
top