ALIŞ YERİ
ALIŞ YERİ MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ
PARA BİRİMİ
DÖNÜŞ YERİ
DÖNÜŞ YERİ MEVKİ
DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ

İzmirde Gezilecek Yerler

Ege'nin incisi izmiri eşsiz kılan güzelliğiyle Çok eski uygarlıkların tarihi miraslarını bıraktığı İzmir, sıcak insanları ve fuarları ile de dikkat çeken sahile kıyısı olan bir liman şehridir. Ege denizine kıyısı olmanın verdiği avantajla güzel plajları, turistik tarihi mekanları, sanatsal etkinlik ve konserlerle hem yaşamak hem de turist olarak gezmek için adeta ender şehirlerden biridir. Gerak iklimsel yapı olarak yazları aşırı sıcaklığın olmadığı ve kışlarında aşırı soğuklarla insanları üşütmediği orta termal evsane iklime sahiptir.

Gezilecek Yerler Merkez

İzmir saat kulesi,kordon boyu, Konak Yalı Cami, birçok hediyelik eşyanın satıldığı Kemeraltı çarşısı,Kızlaragası hanı sanatseverler için İzmir Resim ve Heykel Müzesi,İzmir Atatürk evi müzesi Basmane tarihi tren garı,Kıbrıs Şehitleri,tarihi asansör görülmesi gereken yerler İzmir Konak ve alsancakta bulunmaktadır . Akşam gün batımını kordon boyunca yürüyerek geçirmek, Konak Vapur iskelesine binerek Karşıyaka’yı turlamak size tavsiye edeceğimiz fikirler arasındadır.

resim yükle

Sasalı Kuş Cenneti

Doğa Mucizesi izmir Kuş Cenneti İkiyüz otuz kuş türüne ev sahipliği yapan İzmir kuş cenneti, kuşların göç yolları üzerinde yer alması sebebiyle her yıl onbinlerce kuşun ziyaret ettiği bir lokasyondur.

İzmir Doğal Yaşam Parkı

İzmir Doğal Yaşam Parkı.Avrupa’nın en büyük eşsiz doğal yaşam parklarından biridir İzmir Çiğli’de bulunan park, pek çok canlıya ev sahipliği yapmaktadır.İzmir merkeze 15 km uzaklıkta bulunmaktadır.

resim yükle

İzmir Foca

İzmir'in Şirin tatil beldelerinden biri olan Foca plajları tarihi ve muteşem doğasızla gelen misafirleri kendine hayran bırakır.İzmir şehir merkezine 75 km uzaklıktadır.Antik dönemde Foça Phokaia adını foklardan alır İyon yerleşimlerinin en önemlilerinden biriydi. Bugünkü batı uygarlığının temelleri, İ.Ö. 6. yüzyıl'da İyonya'da atıldı. Dönemin İonya'sı felsefe, mimarlık ve heykeltıraşçılıkta öncü oldu. Pers saraylarını yapıtları ile donatmış heykeltıraş, Telephanes; ünlü mimar Theodoros (İ.Ö. 4.yy); İ.Ö. 494 yılındaki "Lade Deniz Savaşı"nı yöneten komutan Dionysos, Phokaialıyd resim yükle

Bozdağ Kayak Merkezi

İzmirin Ödemiş ilcesine 20 km uzaklıkta bulunan kayak merkezi her sene bir çok kayak sporu seven kişilere ev savipliği yapar Hem yaz ve hem de kış sezonlarında turizme açık olan Bozdağ Kayak Merkezi 1998 yılında hizmete açılmıştır. Tesis tatil günlerinde 16 binin üzerinde ziyaretçiye hizmet verebilmektedir. Tesiste 3 adet kayak alanı bulunmakta olup, profesyonel ve amatör kayakçılara hitap etmektedir. Tesis içerisinde 70 yataklı otel, restoran, kafeterya, izleme balkonları bulunmaktadır.Bozdağ Yamaç Paraşütü için de uygun coğrafi koşullara da sahiptir. Yamaç paraşütü tutkunları özellikle bahar ve yaz aylarında beldeye yoğun ilgi göstermektedirler.

resim yükle

Selçuk Efes 

İzmir İli, Selçuk İlçesi sınırları içindeki antik Efes kentinin ilk kuruluşu M.Ö. 6000 yıllarına, kadar inmektedir. Son yıllarda yapılan araştırma ve kazılarda Efes çevresindeki höyükler (tarih öncesi tepe yerleşimleri) ve kalenin bulunduğu Ayasuluk Tepesi'nde Tunç Çağları ve Hittitlere ait yerleşimler saptanmıştır. Hititler Döneminde kentin adı Apasas'tır. M.Ö. 1050 yıllarında Yunanistan'dan gelen göçmenlerin de yaşamaya başladığı liman kenti Efes, M.Ö. 560 yılında Artemis Tapınağı çevresine taşınmıştır. Bugün gezilen Efes ise, Büyük İskender'in generallerinden Lysimakhos tarafından M.Ö. 300 yıllarında kurulmuştur. Hellenistik ve Roma dönemlerinde en görkemli zamanlarını yaşayan Efes, Asya eyaletinin başkenti ve en büyük liman kenti olarak 200.000 kişilik nüfusa sahipti. Efes, Bizans Dönemi tekrar yer değiştirmiş ve ilk kez kurulduğu Selçuk'taki Ayasuluk Tepesi'ne gelmiştir. Meryem Ana Evi, Selçuk’a10km.uzaklıktaki Bülbül Dağı üzerinde yer almaktadır. İsa’nın ölümünden 4 ya da 6 yıl sonra St. John’un Meryem Ana’yı Efes’e getirdiği bilinmektedir. 1891 yılında Lazarist papazlar Alman rahibe A.Katherina Emmerick’in rüyası üzerine Meryem Ana’nın son günlerini geçirdiği evin araştırmalar sonunda bu ev olduğunu ortaya çıkarmışlardır. Bu olay Hıristyanlık dünyasında yepyeni bir buluş olmuş ve tüm dünya din alemine adeta ışık tutmuştur. Haç planlı ve kubbeli olan bu yapı daha sonra restore edilmiştir. Müslümanlarca da kutsal sayılan evde Papa VI.Paul’un 1967 deki ziyaretinden sonra her yıl Ağustos ayının 15. gününden ayinler düzenlenmektedir ve yoğun ziyaret görmektedir. Şirince köyü selçuk’un 8 km doğusunda yer alan 1922 yılına kadar Ortodoks Rumların yaşadığı Şirince Köyü bir mübadele köyüdür. Bir kaç Türk Müslüman görevli dışında nüfusun Rumlardan oluşması o yıllarda kültür ve gelenekte bir birliktelik meydana getirmiştir.Eski tarihi evleri üzüm bahçeleri ve şarabıyla meşurdur. resim yükle

Çeşme

İzmir çeşme plajlarının ve özellikle Ilıca plajının en önemli özelliklerinden biri de, kıyıdan denize doğru yaklaşık yüz metrelik bir şeridin insan boyunu geçmeyecek derinlikte olması. Sığ sularda, özellikle termal kaynaklarla beslenen sularda ultraviyole ışınlarının insan sağlığına çok daha fazla yararlı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır Ilıca plajı merkez olmak üzere kuzeydoğu yönünde Şifne’ye kadar uzanan kıyı bandı, güzel plajları ve kaplıcalarıyla meşurdur.Dalyan plajları ve balıkçı barınakları eski tarihiyle eşsiz bir güzellik sunar.Alaçatı degirmen simgesiyle ve turislik çarşısıyla yerli ve yabancı misafirlere sımsıcak bir güzellik sunar  yatçılar için bir cennet niteliğindedir. bol rüzgar alan sahili her yıl sörfçülere heyecanlı bir tatil sunar.resim yükle

top